loader
A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat közreműködését is kérte a városvezetés a lehallgatások miatt

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat közreműködését is kérte a városvezetés a lehallgatások miatt

A tiltott adatszerzés körülményeinek tisztázása ügyében indult nyomozás a Váci Rendőrkapitányságon folyamatban van, de a nemzeti vagyon valószínűsített sérelme miatt dr. Göbl Richárd polgármester kérte, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is kapcsolódjon be a körülmények vizsgálatába, mert közreműködésük az igazságszolgáltatás hatékonyságát szolgálná. - olvasható a város hivatalos weboldalán megjelent cikkben.

Budakalász Város Önkormányzata 2020. decemberében tett feljelentést tiltott adatszerzés gyanúja miatt. A feljelentés oka az volt, hogy a hivatal irodáiból és utcai magánbeszélgetésekből lehallgatott hangfelvételek részletei 2020 júniusa óta kiszámíthatatlan módon és időközönként bukkannak fel a sajtóban. - áll a cikkben.

A napvilágra került részinformációk alapján a tiltott adatszerzés időben és térben is kiterjedt formában, jelentős erőforrások igénybevételével zajlott, vagy akár jelenleg is zajlik. A személyes lejárató szándéknál súlyosabb problémának tartjuk, hogy

"a tiltott adatszerzés során Budakalász Város Önkormányzata és ezen keresztül a Magyar Állam érdekei is jelentős mértékben sérülhettek, hiszen a lehallgatott személyek és munkatársaik az államháztartás gazdálkodási keretei között a nemzeti vagyonba tartozó önkormányzati tulajdon kezeléséért is felelnek."

A budakalasz.hu-n olvasható cikkben azt írják, hogy joggal feltételezhető, hogy a lehallgatást megrendelők és kivitelezők számos olyan bizalmas háttérinformációhoz juthattak, melyek illetéktelen kezekbe kerülve a közérdek súlyos sérelmét is okozhatták, okozhatják. 

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok