loader
A Duna-parti helyett a Kőbányai úti játszótér újul meg

A Duna-parti helyett a Kőbányai úti játszótér újul meg

A Barát-patak torkolatnál készülő zsilip kivitelezőjével folytatott tárgyalások eredményeként az Aqua-General Kft. vállalta, hogy az Önkormányzattal együttműködve Budakalász területén közreműködik egy játszótér felújításában vagy kibővítésében-tájékoztat Budakalász Város Hivatalos honlapja.

A városvezetés azt szerette volna, ha a felajánlásból a Duna-parton, a révátkelőnél található kis játszótér újult volna meg. Az állami tulajdonban lévő vízparti területet bérlő vállalkozóval, valamint a környéken élők bevonásával sikerült egyeztetni a helyszínt és a műszaki tartalmat. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság megadta a vagyon- és mederkezelői hozzájárulást az új játszótéri eszközök elhelyezéséhez szeptemberben. A vízügyi igazgatóság azonban időközben váratlanul meggondolta magát és visszavonta a korábbi hozzájárulását. Arra hivatkozott, hogy az elképzelés a kikötőt üzemeltető bérlő területét érinti-olvasható a portálon.

A városvezetés ennek fényében döntött úgy, hogy a felajánlást a Kőbányai úti játszótér felújítására és kibővítésére fogja igénybe venni, melynek tervei már készülnek. Ez a játszótér a Patakpart Iskola körüli úthálózat rekonstrukció kapcsán szerepelt már a tervekben. Az volt az elképzelés, hogy az iskola körüli úthálózattal együtt újítják fel. Bár a város által kiírt közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult, a szerződés is alá van írva, de az csak akkor lép életbe, ha a teljes körű úthálózat-rekonstrukcióra kért állami támogatás megérkezik. Bár Budakalászt hivatalosan nem utasították még el, de kevés az esélyt látnak arra, hogy ezt megkapja. Ezért született az a döntés, hogy a Kőbányai úti játszótérre fordítsuk a felajánlott lehetőséget-adta hírül a weboldal.

Forrás: budakalasz.hu

Fotó: pixabay

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok