loader
Vitályos Eszter: elmúlt a vészhelyzet az Ürömi Állatotthonban

Vitályos Eszter: elmúlt a vészhelyzet az Ürömi Állatotthonban

„Múlt héten osztottam meg az Ürömi Menhely segítségkérését, amelyben anyagi támogatást szerettek volna gyűjteni a mentett kutyusok gyógyításához. A felhívásuknak és a rengeteg önzetlen támogatásnak köszönhetően a vészhelyzet elmúlt, a kutyusok gyógyulnak- a saját szememmel győződtem meg róla, hogy milyen csodát tesz a szakszerű ellátás és a szeretet” – közölte közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter.

A politikus még húsvét előtt azt írta, hogy az Ürömi Állatotthon nehéz helyzetbe került. Mindenkit arra kért, hogy segítsen a menhelynek az anyagi terhek enyhítésében és támogassa őket havi 1000 forinttal.

Az állatotthon nemrégiben beszámolt arról, hogy az ukrán háború kitörése után segíteni kívántak az ottani menhelyeknek.

„Át is jött 7 baba kutya a határon és mi mentünk is értük. Azonnal meg is szerettük őket, de jött a feketeleves A kiskutyáknak ugyan volt oltási könyve (ki tudja mi igaz a pecsétekből), de mindegyik parvós voltEzt hozták magukkal. Napokig küzdöttünk értük, de sajnos 3 babát elveszítettünk. Mintha kitépték volna a szívünket, lelkünk romokban hevert” – számoltak be a szomorú fejleményekről.

Később napokig kellett fertőtleníteniük, bőségesen használtak hipót, és perzselővel kiégettek minden kennelt, ám az igyekezet ellenére néhány kutya kritikus állapotba került, sőt volt olyan is, amelyiket műteni kellett. A hirtelen jelentkező tetemes kiadások megterhelték a menhelyet.

„Nem készültünk fel ekkora anyagi teherre és bár ősszel megkaptuk az 1%-ot, de ezekkel a nagyon plusz költségekkel nem számoltunk. Kérünk mindenkit, hogy támogasson minket havi 1000 Ft-tal, hogy legalább az anyagiak miatt ne kelljen aggódnunk. Tudjátok, mi mindig mindennek nagyon örülünk és hálásak vagyunk nektek!” – írták még április 10-án.

Dr. Vitályos Eszter április 19-én közösségi oldalán megjegyezte: a segítségnyújtásnak és a rengeteg megosztásnak hála elmúlt a vészhelyzet. Azonban aki továbbra is segíteni szeretne az Ürömi Állatorvosnak, az a 16200137-18531417-00000000-as számlaszámra (Külföldről: IBAN HU05 1620 0137 1853 1417 0000 0000 SWIFT kód: HBWEHUHB) utalhat adományokat.

 

 

 

Forrás és kép: Ürömi Állatotthon/dr. Vitályos Eszter közösségi oldala

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok