loader
Úton a fenntartható mezőgazdaság felé

Úton a fenntartható mezőgazdaság felé

Szigetmonostorról indul útjára a Greenpeace országjáró túrája, mellyel az ökológia gazdálkodást szeretnék népszerűsíteni.

Pénteken a Rosinante Fogadóban tartanak sajtótájékoztatót, ahol ismertetik a túra állomásait, filmvetítés és beszélgetéssel egybekötött előadások lesznek.  Ekkor mutatják be a Méhek vagy mérgek? című kiadványt is.  Délután helyi termékekből készült ebédet kóstolhatnak a résztvevők, valamint látogatást tehetnek a Háromkaptár Biokertben Tahitótfalun, ahol közel egy évtizede működik biogazdaság.

„A Greenpeace hisz abban, hogy csak az ökológiai szemléletű gazdaságok képesek tiszta, egészséges és tápláló élelmiszerrel ellátni az emberiséget, és csak ez jelent tartós megoldást az ipari mezőgazdaság okozta világszintű környezeti, gazdasági és szociális válságra. A Greenpeace célja, hogy tapasztalatok megosztásával és inspiráló beszélgetésekkel cselekvésre sarkalljon, és hozzájáruljon ahhoz, hogy minél több, helyi közösségekre építő ökogazdaság legyen az országban.”- írják a meghívóban. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok