loader
Új körforgalmi csomópont Pomázon

Új körforgalmi csomópont Pomázon

Új körforgalom építése valósult meg 295,5 millió forint európai uniós támogatásból a Pest megyei Pomázon. Az átalakított csomópont a Hősök terén, a 1111 és a 1112 jelű összekötő utak csomópontjában helyezkedik el.

A Pest megyei Pomáz város legmagasabb szintű közlekedési csomópontja épült át, itt találkozik a Szentendre-Dobogókő, illetve a Budakalász-Dobogókő útvonal, amely kapcsolatot tart a fővárossal, illetve a Dunakanyarral. Az utak forgalma kiemelkedően magas. Az építés során a  1111 és a  1112 jelű út kanyarodó sávos, „T” alakú csomópontját építették át körforgalmú csomóponttá a szakemberek, ezzel könnyítve a nagy forgalom esetén nehézkes kanyarodásokat. Az munkálatok során teljesen átépítették a csomópontot és a csatlakozó utakat a felújítási szakaszhatáron belül. Továbbá biztonságosabbá tették a helyi érdekek figyelembe vételével a gyalogosok átvezetését a fő irányon, illetve minimalizáljták a közműhálózat érintettségét.

A körforgalmú csomópont körpályáján három réteg aszfalt, a csatlakozó útszakaszokon két réteg aszfalt beépítésével készült a burkolat. A  gépjármű behajtók, parkolók szürke, a  terelősziget vörös térkőből épült meg. A járda vegyesen aszfalt és piros térkő, a templom előtti járdafelület a templom felújítási tervéhez igazított, homok színű burkolatot kapott. A körforgalom építése a meglévő burkolatok egy részének, illetve a járda felületeknek, árkoknak az elbontásával járt, emellett a Hősök emlékművét is áthelyezték. Az útburkolati jelek tartós kivitelben épültek, valamint a jelzőtáblák teljes cseréje is megtörtént.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy a Közép-magyarországi Operatív Program keretében felújított útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok