loader
Toborzás – Tagokat és támogatást vár a Szentendrei Polgárőrség

Toborzás – Tagokat és támogatást vár a Szentendrei Polgárőrség

Új jelentkezőkre és anyagi támogatásra lenne szüksége a szentendrei polgárőrségnek ahhoz, hogy folytatni tudják munkájukat. A jelenleg mindössze nyolc aktív taggal működő szervezet idén nem kapott pénzügyi segítséget a város önkormányzatától. Amennyiben nem sikerül támogatásokat szerezniük, akár már jövőre megszűnhet a helyi szervezet.

Rendfenntartás, bűnmegelőzés, és – ha a helyzet úgy adódik - életmentés. Fontos feladatokat látnak el a polgárőrök annak érdekében, hogy a lakosok biztonságban legyenek. A két héttel ezelőtti áruházi tűzesethez a szentendrei polgárőrség tagjai is kivonultak. Egyikük egy bent ragadt dolgozót mentett ki a lángoló üzletből. A polgárőrök térítés nélkül végzik önként vállalt tevékenységüket. A szervezet tagjainak részéről nagy elköteleződést és elhivatottságot igényel a munka. Svigelj Sándor 2002-ben lett tagja a helyi polgárőrségnek, tavaly óta pedig elnöki pozíciót tölt be a szervezetben. Elmondása szerint az egyesületnek anyagi támogatásokra van szüksége. Jelenleg a tavalyi évről megmaradt pénzekkel gazdálkodnak. Rossz anyagi helyzetük miatt veszélyben van a polgárőrség fennmaradása.

További probléma, hogy a szentendrei polgárőrök létszáma rendkívül alacsony. Várják az új tagok jelentkezését, hogy az egyesület fenn tudja tartani a város közbiztonságát, és el tudja látni bűnmegelőzési feladatait. Az új tagoknak alapismereti képzésben kell részt venniük, melynek keretében helyzetkezelési módszereket sajátítanak el. Megtanulják, hogyan segíthetik a rendvédelmi szervek munkáját többi között forgalomterelési, területzárási és katasztrófaelhárítási feladatokban. Ezen kívül részt vehetnek például önkéntes tűzoltói és önvédelmi oktatásban is. Ha a jelentkezést elfogadta a polgárőrök elnöksége, az önkéntes azonnal bevethető. Önálló szolgálatot azonban csak a polgárőri igazolvánnyal rendelkezők láthatnak el, amelyhez az újoncok körülbelül három hónap alatt juthatnak hozzá. 

Ha a jelentkezést elfogadta a polgárőrök elnöksége, az önkéntes azonnal bevethető. Önálló szolgálatot azonban csak a polgárőri igazolvánnyal rendelkezők láthatnak el, amelyhez az újoncok körülbelül három hónap alatt juthatnak hozzá.

 

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok