loader
Szünetel a UPC szolgáltatása a környéken

Szünetel a UPC szolgáltatása a környéken

Leégett a UPC szentendrei fejállomása szombat reggelre. A baleset részleteiről Koós Attilát, a UPC Magyarország műszaki igazgatóját kérdeztük.

A tűzben senki nem sérült meg, azonban hét környező településen azóta sincs szolgáltatás, közöttük Budakalászon is. A munkatársak rendkívüli hétvégi műszakban ideiglenes konténeres fejállomást telepítettek, hogy minél előbb újraindíthassák szolgáltatásaikat Szentendrén és környékén.

A Pest Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság még szombaton számolt be róla, hogy a fővárosi és a szentendrei tűzoltók ugyan megfékezték a lángokat, de oltás közben az épület berobbant. Ennek hatására a berendezés megsemmisült, de pótlását azonnal megkezdték a szakemberek.

Még a tűzeset napján befejeződött a hatósági vizsgálat, de egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozhatott olyan súlyos meghibásodást, hogy leégett a Vasvári Pál utcába lévő épület. Koós Attila azt mondta híradónknak, hogy a szakemberek az idegenkezűséget sem zárták még ki.

Hétfő reggelre megérkezett Szentendrére az új, ideiglenes fejállomás konténere. A UPC munkatársai azonnal megkezdték a berendezések telepítését és rácsatlakoztatását a vasárnap már újrahúzott kábelekre. A szolgáltatás-kiesés több mint 6000 előfizetőt érint.

A hiba elhárításán továbbra is folyamatosan dolgoznak a szakemberek. A szolgáltatás visszaállítására vonatkozóan, még nem tudtak pontos időpontot megadni.

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok