loader
Rágcsálóirtás - felfeszítették a méregdobozokat

Rágcsálóirtás - felfeszítették a méregdobozokat

Ismeretlen tettes vagy tettesek felfeszítették a Bükkös-partra szabályosan kihelyezett patkányirtós dobozokat. A méreg más fajra nem veszélyes, mert keserű íze miatt nem eszik meg az állatok. Hívja fel a figyelmet a város weboldala.

A rágcsálóirtó dobozokat a Városi Szolgáltató Nzrt. alvállalkozója helyezte ki a gátra január 17. és 24. között. Az alvállalkozó kihelyezés közben a szer biztonsági adatlapján található szabályokat betartotta.
Véletlen, illetve szándékos elmozdítás ellen 50 cm hosszúságú betonvas rudakkal rögzítette azt a talajhoz.
A méreganyagot parafinkockába itatott, vízben nem oldódó korongok tartalmazzák, melyek a zárt, csak kulccsal nyitható műanyag dobozokban fixen rögzített rudakon találhatóak.

Az anyagot a dobozból nem lehet kioldani, kirázni, kivenni, a rágcsálókra is csak a doboz belsejébe jutva, ott általuk elfogyasztva hat, a méreghez másként csak a doboz roncsolásával lehet hozzájutni. Az anyag keserű ízű, az íze miatt a rágcsálókon kívül semmilyen állat (kutya, macska, madár) nem fogyasztja el.

A rágcsálóirtó doboz kereskedelmi forgalomban kapható,  bárki megvásárolhatja és a biztonsági adatlapon található szabályok betartásával használhatja.

A műanyag, zárt dobozok tetején a “Vigyázat, méreg!” feliraton kívül a hatóanyagot is feltüntető vízálló matrica található, melyen több hasznos információ mellett az is olvasható, hogy elfogyasztás esetén a K1 vitamin ellensúlyozza a méreg hatását.

A műanyag dobozokat valaki vandál módon feltörte, tartalmukat szétszórta.

Kérik, aki hasonlóan rongálást lát, jelezze az ügyfélszolgálaton! A rágcsálóirtás azért is fontos, mert a patak torkolatánál elszaporodott rágcsálók járatokat alakítanak ki az árvízvédelmi gáton, ami komoly veszélyt jelenthet az árvízi védekezés során.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok