loader
Összevesztek - Külön utakon jutottak ki az erdőből a kirándulók

Összevesztek - Külön utakon jutottak ki az erdőből a kirándulók

Összevesztek a kirándulók, így külön úton indultak le a hegyről, ezért elvesztették egymást. - Közölte a hírt a Pest - Megyei Kutató Mentő Szolgálat.

Riasztást kapott szombaton éjjel a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a rendőrségtől. Pilisborosjenőre vonult az egység Szentendréről, ahol rendőrök, polgárőrök és önkéntes tűzoltók munkáját segítették egy eltűnt személy keresésében. Még a délutáni órákban vesztek össze a kirándulók, akik ellenkező irányba indultak el, sötétedésre csak az egyiküknek sikerült lakott területre kijutnia az erdőből. A túrázónak nem sikerült társával felvenni a kapcsolatot, így a rendőrség segítségét kérte. A helyszínen a Kutató-Mentők feladata volt a nehezen, sokszor csak quaddal járható erdei utak átvizsgálása, mivel esélye volt annak, hogy a keresett személy eltévedt az erdőben. Tekintettel arra, hogy közelben sok lakott terület van, így szerencsés véget ért a kaland és az eltűntnek hitt ember is önerőből kijutott az erdőből. Fontos megfogadni a Szolgálat tanácsát, kérését:

"Sok órát töltöttünk az erdőben egy nemlétező bajbajutottat keresve. Ha valaki kirándulni indul, akkor mindig legyen nála feltöltött mobiltelefon és órákkal a sötétedés előtt hagyja el az erdőt..."

 

Forrás: Pest - Megyei Kutató Mentő Szolgálat

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok