loader
Megelőző intézkedések Budakalászon a koronavírus-járvány miatt

Megelőző intézkedések Budakalászon a koronavírus-járvány miatt

Megelőző intézkedéseket vezetnek be Magyarországon a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Hétfőtől az országos tisztifőorvos látogatási tilalmat rendelt el az ország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében. - Közölték a budakalasz.hu weboldalon. 

"A Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője, Müller Cecília országos tisztifőorvos a határozat indoklásában kifejti: „az eddigi járványügyi adatok alapján a fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni.”

A városvezetés alapos mérlegelés után ezért arról döntött, hogy a március 12-re a Faluházba 260 meghívott számára meghirdetett vállalkozói fórumot lemondja, illetve egy későbbi időpontban tartja meg.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére 2020. március 15-én 17.00 órára szintén a Faluház nagytermébe meghirdetett ünnepi megemlékezést a városvezetés ugyancsak lemondja.Figyelemmel a szakemberek javaslatára, a Kalászi Idősek Klubja közösségi programjait, napközbeni összejöveteleit határozatlan időre ugyancsak felfüggesztik. Fontos tudni, hogy az intézkedés nem érinti az ebédek rendszeres kiszállítását és az otthongondozást, így ezeket a szolgáltatásokat továbbra is végezzük. Az önkormányzati intézményekben a hagyományos kézmosókat fertőtlenítő hatásúakra cseréljük, ezek beszerzése, illetve új kézfertőtlenítők felszerelése folyamatban van.

A budakalászi intézkedések meghozatalára egészségünk védelme, a fertőzés megelőzése érdekében volt szükség.

_______________________________________________________________________

Az egészségügyi és járványügyi helyzet alakulásának fokozott figyelemmel kísérése, a szükség szerinti intézkedések hatékony megszervezése, és mindezek érdekében az állami szervek tevékenységének összehangolása a kifejezetten e célra létrehozott Operatív Törzs feladatai közé tartozik. A törzs az önkormányzatokat is folyamatos tájékoztatással és ajánlásokkal látja el. Bővebb információ ezzel kapcsolatban itt található.

_______________________________________________________________________

Sok internetes felületen terjednek teljesen fals információkat tartalmazó állítások a vírussal kapcsolatban, ezért kiemelten fontos, hogy hivatalos forrásokból tájékozódjunk. Aktuális adatokért, információkért, tanácsokért a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) aktuális információi az irányadóak.

Az új koronavírusról folyamatosan frissülő információk itt elérhetők: https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus és http://egeszseg.hu/koronavirus-tajekoztatok."

Forrás: www.budakalasz.hu

Kép forrása: internet

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok