loader
Kérelem a Postás Szabadstrand fejlesztésére

Kérelem a Postás Szabadstrand fejlesztésére

A Szentendrei Postás Szabadstrand fejlesztésére a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében az önkormányzat 29,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert tavaly decemberben.

A projekt keretében elkészült az akadálymentes közlekedést biztosító palló kiépítése, valamint a kültéri, 4 állásos zuhanyzó felújítása is.

A beruházás további elemeinek befejezésére az önkormányzat határidő-hosszabbítási kérelmet nyújtott be. A kérelmet a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztálya által 2020. december 9-én indított és 2021. március végéig tartó vizsgálati eljárása indokolta. A BFKH vizsgálati eljárása alapjaiban kérdőjelezte meg a strand, mint fürdőhely további működtetéséhez szükséges engedélyezést, és így a projekt önerő nélküli, pályázati forrásból történő finanszírozhatóságát is.

A hátralévő elemek, mint a közmosdó családbarát mosdóvá alakítása, a térfigyelő kamerák telepítése, a strandszezon utáni megvalósítása érdekében, 2021. november 15-ig tartó határidő-hosszabbítást kért. A kérelem elbírálása folyamatban van.

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok