loader
Leégett a SPAR áruház szerda este

Leégett a SPAR áruház szerda este

Tűz ütött ki a HÉV megálló melletti SPAR áruház raktárterében szerdán. Információink szerint egy ventilátor gyulladt ki. 19 óra 4 perckor jelzett a tűzjelzőkészülék a bevásárlóközpontban. Ekkor a vásárlókat és a dolgozókat azonnal kiterelték az épületből. Először a raktárrészben csaptak fel a lángok, majd az továbbterjedt és már körülbelül 2-3 ezer négyzetméteren égett az épület belső része és a tetőszerkezete is.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a tűzoltók nagy erőkkel oltották a lángokat. Az oltásban 24 egység 71 tűzoltója vett részt. 16 járművel, 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó, köztük a szentendrei, a leányfalui és a szigetmonostori egységek dolgoztak.

A füst az egész városban, de még Békásmegyerről is látszott.

A tűzoltórajok sikeresen megakadályozták a lángok továbbterjedését a környező épületekre.

22 óra után sikerült a lángokat eloltani, de az utómunkálatok hajnalig is eltartottak, hogy az épületbe be tudjanak jutni, felmérni a kárt. A szentendrei bázisú Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat önkéntesei is a helyszínre érkeztek, hogy átvizsgálják a teljes épületet. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem mobil laborja is és megállapította, hogy a lakosságra ártalmas mennyiségű veszélyes anyag nem került a levegőbe - fűzte hozzá a helyettes szóvivő.

Azon kívül, hogy két áruházi munkatársat füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak, nagyobb baj és személyi sérülés nem történt.

Az már biztos, hogy a tűz a raktárépületből indult ki, de azt nem lehet pontosan tudni, mi okozta a tüzet, azt a tűzoltósági vizsgálat fogja kideríteni. Csütörtökön az épület közvetlen környékét egész napra lezárják, a gyalogos forgalmat átterelik, azonban a parkolókat lehet majd használni.

A csütörtök reggeli órákban is még rendőrök biztosítják a helyszínt, és tűzoltók kutatják át a területet.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok