loader
Az Iszlám Államhoz köthető magyar fiatalt fogott el a TEK Tahitótfaluban

Az Iszlám Államhoz köthető magyar fiatalt fogott el a TEK Tahitótfaluban

Újabb, az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető fiatalt kapott el nemrégiben a TEK. - írja a blikk.hu. A 23 éves T. Dominikra Tahitótfalu egyik forgalmas útján csaptak le a kommandósok.

– Iszonyú profi akció volt, idáig csak filmekben láttam hasonlót. Nyugodtam dolgoztam, amikor egyszer csak azt vettem észre, hogy több autó hirtelen megáll, majd kiugranak belőle a kommandósok. Egy pillanat alatt leteperték a fiatal srácot, közben mind a két oldalról lezárták a forgalmat. Az egész nem tartott tovább pár percnél. Azóta is sokat beszélgetünk róla, ki lehetett a srác, de igazán senki sem ismeri. Egy haverom mondta, hogy tud róla pár dolgot, állítólag mindig fura volt, olyan magának való típus – mondta a Blikknek egy férfi, aki az akció helyszínéhez közel dolgozik.

Amióta a településen megtudták, hogy T. Dominik terroristákkal tartotta a kapcsolatot, sokan félnek.

– Ez egy békés hely, sosem gondoltam, hogy ilyen emberek élnek közöttünk. Borzalmas! Remélem, a családja normálisabb nála, és ők semmiféle őrültségre nem készülnek! – fakadt ki a középkorú Mária a Blikknek.

Hajdu János, a TEK főigazgatója az M1-en azt mondta, a mostani elfogás összefügg a júniusban Kecskeméten elkapott V. Kende ügyével. Ő volt az a fiatalember, aki felajánlotta szolgálatait az Iszlám Államnak. Az ő kommunikációelemzése során figyeltek fel T. Dominikre. Közben Németországból is kaptak jelzést, hogy Dominik dzsihádista harcra buzdító tartalmakat osztott meg az interneten. Elfogása után a számítógépén mintegy ezer képet, videót, ábrát találtak kegyetlen kivégzési módokról. Még nem tartott ott a radikalizálódás útján, mint a nyáron lekapcsolt V. Kende, de csak idő kérdése volt, hogy akár a tettek mezejére is lépjen. Dominik egyébként magyar származású, a családja azonban algériai gyökerekkel bír. T. Dominik letartóztatását elrendelte a nyomozási bíró.

A Blikk már korábban megírta, hogy V. Kende maga ajánlotta fel szolgálatait az interneten keresztül a terroristáknak. Esküt is tett nekik, sőt, arra is képes lett volna, hogy egy nagy sporteseményen robbantson.

Úgy tudjuk, a börtönben visszahúzódó, szerényen viselkedik, betartja a rendet, nincs vele gond. - olvasható a cikkben.

– Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy remekül működik a magyar elhárítás, ezt most is bebizonyította. Komolyan kell venni minden ilyen esetet, hiszen a terroristák nagyon hatékonyak a beszervezésben. Nem gondolom, hogy sok ilyen beállítottságú fiatal élne Magyarországon, de egy is sok belőlük, ha szabadon van – vélekedett a történtekről Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő. 

Forrás: blikk.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok