loader
Újabb vakcina szállítmányok érkeztek a héten Magyarországra

Újabb vakcina szállítmányok érkeztek a héten Magyarországra

Újabb vakcina szállítmányok érkeztek a héten Magyarországra, köztük az első adag a Moderna gyártótól. Az eddig leszállított oltóanyagoknak köszönhetően közel 100 ezren kapták meg az oltást. A védekezéssel kapcsolatban, valamint a térségről, a Pest megyét érintő információkról a terület kormánymegbízottja, dr. Tarnai Richárd mondta el a legfontosabbakat stábunknak.

Kiterjesztették a gyors teszt lehetőségét a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban a gyermekvédelmi szakellátásban dolgozók, falugondnokok, házi segítségnyújtást végző szociális dolgozók, családsegítők, utcai és közösségi szociális munkát végzők, hajléktalanellátásban dolgozók részére is.

A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a következő hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat. A héten újabb védőoltás szállítmányok érkeztek az országba. A korábban jött készítményeket már felhasználták, közel 79 ezren kapták meg a védőoltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonokban már elkezdődött a védőoltás a térségben is. A napokban érkezett vakcinaszállítmányok újabb közel 51 ezer ember oltását teszik lehetővé, így folytatódhat az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása.

Jelentősen nő Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek gyógyításához szükséges plazmagyűjtési pontok száma és kapacitása. Jelenleg nemcsak arra van nagy szükség, hogy a véradások folyamatosak legyenek, hanem arra is, hogy minél többen jelentkezzenek plazmadonornak a speciális vérkészítményre szoruló betegek ellátásáért. Aki már meggyógyult, sokat segíthet!

Továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések az óvodákban és az iskolákban, hogy a kisgyermekes szülők dolgozni tudjanak. A járvány miatt jelenleg az óvodáknak csak az 1 %-ában van rendkívüli szünet és az általános iskolák 3%-ában van digitális munkarend egy-egy osztályban. A középiskolákban most is digitális oktatás van, amit január végéig hosszabbított meg a kormány. Ezek a korlátozások is hozzájárultak a járvány megfékezéséhez. Kedden megérkezett az első szállítmány a Moderna-vakcinából, ami 3600 ember oltását teszi lehetővé. Ebből a vakcinából is két oltás szükséges 28 napos különbséggel.

Minden információ megtalálható az oltással kapcsolatban a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon, ahol regisztrálhatnak is az önkéntes védőoltásra.

 

Kép forrása: koronavirus.gov.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok