loader
Tüdőszűrés lesz Budakalászon

Tüdőszűrés lesz Budakalászon

2020. augusztus 28-án pénteken, 31-én hétfőn és szeptember 1-jén kedden tüdőszűrést tart a törökbálinti Tüdőgyógyintézet és a Mobil Tüdőszűrő Szolgálat a budakalászi Egészségházban a földszinten (Klisovác u. 6), mindhárom napon reggel 8:00 és délután 18:00 között.

A veszélyhelyzet miatt maszk, vagy az orrot-szájat eltakaró kendő viselése kötelező, valamint az egészségügyi távolság megtartására is figyeljenek a vizsgálatra érkezők. A szűrés ideje alatt a felületek fertőtlenítését a szakemberek minden vizsgálatot követően elvégzik.

A szűrővizsgálat 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700 Ft, mely az OEP által országosan elrendelt összeg. Ebben az esetben postázzák az eredményt egy felbélyegzett válaszboríték ellenében. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik.

A tüdőszűrés alapvetően a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat!

Ezzel együtt a 14–18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges.

A törvény által kötelezetteknek a vizsgálat természetesen ingyenes.

Panasz nélkül is lehet beteg – hívják fel a figyelmet a szakemberek, hozzátéve, hogy a vizsgálat alkalmas a TBC és sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére is.

Kérik, hogy a vizsgálatra mindenki vigye magával személyi igazolványát, TB-kártyáját, illetve ha van az előző évi tüdőszűrő igazolást!

Leletekkel kapcsolatban érdeklődni a 06 23/511-570/173-as melléken és a 06- 03/598-9313-as telefonszámon, illetve a mef@torokbalintkorhaz.hu és tudogondozo@torokbalintkorhaz.hu e-mail-címeken lehet.

Amennyiben a leletre sürgősen szükségük van, kérjük, fáradjanak a tüdőgondozóba, mert az ott készült felvételek leletkiadása 4-5 hét!

A 40 év alatti lakosokat arra kéri a NEF, hogy amennyiben szükségük van a leletre, felbélyegzett válaszborítékkal érkezzenek, amelyben a lelet kipostázásra kerülhet majd (3-4 hét).

Letölthető dokumentumok:

 

Kép:pixabay.com

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok