loader
Oltási akcióhét az oltópontokon november 22-28. között

Oltási akcióhét az oltópontokon november 22-28. között

2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kormány a kórházi oltópontokon. A százegy megyei és városi kórházi oltóponton megemelt oltási kapacitással, időpontfoglalás nélkül is várják az oltatlanokat, a második, harmadik oltást felvenni kívánókat. A háziorvosi kapacitás véges, a tehermentesítésük érdekében kérik, hogy vegyék igénybe az oltási hét adta lehetőséget. 

Előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, a regisztrációt a helyszínen fogják elvégezni. Érkezési sorrendben történik az oltás felvétele reggel 7 és este 19 óra között. Ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Harmadik oltást azok igényelhetik, akik 18. életévüket betöltötték, az alapimmunizációhoz szükséges dózist megkapták, és az utolsó oltástól számítva már legalább négy hónap eltelt. Az oltás felvétele és egyéb oltások között minimum egy hét szünet javasolt. Akut, lázas megbetegedés esetén csak a tünetek elmúlta után két–három nappal adható be az oltás.

Változatlanul lehetőség van a vakcinainfo.gov.hu portálon regisztrálni az első oltásra. Aki pedig a harmadik oltását szeretné megkapni, és eltelt már négy hónap a második oltás időpontjától, azok a TAJ-számuk megadásával az Elektronikus Egyészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) weboldalon tudnak oltási időpontot foglalni a központi oltópontok valamelyikén. Egy-két napon belül, de akár másnapra is foglalható időpont.

 A megyei oltópontok listáját, illetve a védőoltáshoz kapcsolódó Hozzájáruló nyilatkozatot letölthetik a szentendre.hu oldalon. 

 

Forrás: szentendre.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok