loader
Nyitva - Mentáskert Kalászi termelői Piac

Nyitva - Mentáskert Kalászi termelői Piac

Megnyitott a Mentáskert Kalászi Termelői Piac, múlt héten a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár udvarán. A termelők a Dunakanyar térségéből érkeztek, de voltak Nógrád megyéből és az ország délebbi pontjairól is. A szervezők célja, hogy a Mentáskert ne csak egy piac legyen, hanem egy kulturális találkozási pont, ahol együtt lehetnek a kalásziak.

Nagy volt a forgalom csütörtökön délután a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár udvarán. Budakalászról és más településekről is érkeztek a vevők és az árusok. A Faluházban már régóta nem volt ekkora élet, így Benkó Attila intézményvezető nagyon örült a piacozóknak. Sok név számításba jött, de mivel a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár udvarán tavasszal szinte mindenhol menta nő, ezért a mentáskertre esett a szervezők választása. Uttoné Ochodniczki Vanda a Faluház munkatársa is a kezdetektől benne volt a szervezőcsapatban. Többi között neki köszönheti a piac a design elemeket. 

Az egészségklub dolgozói szatyrokat vartak a nyitásra, amit az elsőként érkezők között osztottak szét, ezzel is hangsúlyt fektetve a fenntarthatóságra és a környezetvédelmre. A termelők elsősorban a dunakanyar térségéből érkeztek, de voltak akik Nógrád megyéből jöttek el. Reich Tamást a Faluház munkatársa a piac felügyelője. Benkó Attila a Faluház intézményvezetője elmondta, hogy azt szeretnék, ha a Mentáskert egy kulturális találkozási hely is lenne egyben. 

A tervek szerint minden csütörtökön délután 2-től este 7 óráig lesz nyitva a piac, így aki ezen a héten lemaradt az jövőhéten is vásárolhat az újonnan nyílt Mentáskert Kalászi Termelői Piacon.

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok