loader
Még lehet kérni az influenza elleni védőoltást a háziorvosoknál

Még lehet kérni az influenza elleni védőoltást a háziorvosoknál

Október végén kezdték el beoltani azokat, akik háziorvosuknál igényelték az influenza elleni vakcinát. Az oltóanyagot Szentendrén is nagyon sokan kérték, így az hamar elfogyott. Kisebb kihagyás után decemberben újból elkezdték oltani a pácienseket. A vakcinából most még nincs hiány, várják mindazokat, akik lemaradtak az őszi influenza elleni védőoltásról. A szentendre.hu írása szerint általában január-február hónapban tetőzik az influenzás megbetegedések száma, de még nem késő beadatni az oltást – különösen most, a COVID-járvány idején.

A COVID-elleni vakcina beadása nem tartozik a háziorvosok hatáskörébe, és az oltásra való jelentkezés szervezése sem az ő feladatuk, ők is annyit tudnak a lakosság beoltásáról, mint amennyi a Népegészségügyi Központ tájékoztatójában szerepel. Hogy pontosan mikor és milyen szerv értesíti majd a lakosságot arról, hogy hová és mikor mehet oltásra, az az országos oltási tervből egyelőre nem derül ki.

Az erről szóló kivonatot ide kattintva Ön is elolvashatja.

Magyarország szintén az EU-n keresztül jut hozzá a Biontech-Pfizer oltóanyagához, amelyből - a koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint - 80 ezer adag érkezett meg január 2-ig. Huszonöt kijelölt oltóponton történik – az oltási terv szerint első helyen álló – egészségügyi dolgozók oltása, Január 4-ig 12 ezer egészségügyi dolgozó kapta meg az első oltást. Az Országos Operatív Törzs tájékoztatója szerint, január 5-én újabb szállítmányt vártak, ami 39 ezer ember oltására elegendő.

 

 

 

 

 

Forrás: szentendre.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok