Küzdelem a téli depresszió ellen - Klinikai szakpszichológus volt vendégünk

Küzdelem a téli depresszió ellen - Klinikai szakpszichológus volt vendégünk

Hideg hónapok, korai sötétedés, ünnepek utáni szürke hétköznapok. Minden tizedik embernél rosszkedvet, krónikus fáradtságot és lehangoltságot okoz a novembertől februárig tartó időszak – mondta Balázs Nelli klinikai szakpszichológus. Stúdiónk vendége a téli depresszió tüneteiről, annak megelőzéséről, és megoldási módszereiről beszél a Testőr magazin legfrissebb adásában.

 

A szakértő szerint nagyon fontos, hogy folyamatosan figyeljünk magunkra, és ha a lehangoltság tüneteit észleljük, időben tegyük meg a szükséges lépéseket. Mind a megelőzés, mind pedig a beavatkozás szempontjából megoldás lehet, ha örömet okozó tevékenységekkel, testmozgással és élénk társasági élettel javítjuk közérzetünket.

 

A klinikai szakpszichológus azt tanácsolta, apránként építsük be a lelki egészséget szolgáló lépéseket mindennapjainkba annak érdekében, hogy azok később rutinná válhassanak.

 

Hogy milyen egyéb praktikákat érdemes bevetni a lehangoltság ellen, és hogyan segíthetünk téli depresszióval küzdő ismerősökön, megtudhatják Balázs Nellitől, a szerdai híradó után.

Címkék: