Közúti elsősegély vizsga – Hatvan résztvevő!

Közúti elsősegély vizsga – Hatvan résztvevő!

Több mint hatvan vizsgázót várt tegnap a térségből, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete, közúti elsősegély vizsgára, Szentendrére. Elméleti és gyakorlati része is volt a szerdai számonkérésnek.

Eszméletlen beteg, erős vérzés, fejsérülés néhány címszó a tételek közül, amikkel tegnap találkozhattak a közúti elsősegély vizsgára jelentkezők. A jogosítvány megszerzésének egyik alapfeltétele az a vizsga, amire több mint hatvanan vártak tegnap, Szentendrén. Elméletben és gyakorlatban is bizonyítaniuk kellett felkészültségüket a vizsgázóknak, hogy megkaphassák azt az igazolást, ami a jogosítvány kiváltásához szükséges. A Magyar Vöröskereszt szervezete Pest megyében, több régióra oszlik, hogy hatékony legyen a véradások, az elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezése. Ez utóbbiból, már többféle létezik a szervezetnél. Baleset, vérző emberek ilyen, váratlan szituációkkal is találkozhatunk bárhol az utcákon a szimulációs gyakorlatokon, a Magyar Vöröskereszt szervezésében. 

Havi rendszerességgel vannak a közúti elsősegély vizsgák egész évben, a következő hónap azonban kivétel. Augusztusban elmarad a területi vizsga, legközelebb szeptember 27-én lesz lehetőség a térségben, közúti elsősegély vizsgát tenni.

Kép forrása: internet