loader
Jelenleg nincs fertőzött a budakalászi Napvirág Otthonban

Jelenleg nincs fertőzött a budakalászi Napvirág Otthonban

A koronavírus Budapesten és Pest megyében van jelen a legkoncentráltabban, az összes fertőzött majdnem kétharmada itt található.

Tekintve, hogy a bentlakásos szociális intézmények kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járványban, kötelező ellenőrzést rendelt el az országos tisztifőorvos az idősotthonoknál.

A fenntartóknak különösen nagy a felelőssége a járványügyi intézkedések szigorú betartásában és végrehajtásában. A budakalászi Napvirág Idősek Otthona Nonprofit Szolgáltató Közhasznú Kft., az intézmény fenntartója de az önkormányzat folyamatosan tartja velük a kapcsolatot

Lipterné Bierbaum Erika, az intézmény vezetője arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az otthonban természetesen folyamatosan és maradéktalanul betartják a bentlakásos intézményekre vonatkozó miniszteri utasításban foglaltakat, amit az intézményben 2020. április 16-án lefolytatott ÁNTSZ-ellenőrzés hibátlan jegyzőkönyve is megerősített. Nyomon követik a megjelenő eljárásrendeket, utasításokat, tájékoztató anyagokat.

Még április 9-én saját költségen valamennyi munkavállalóján gyorstesztet végeztetett el az intézmény annak megállapítására, hogy szükségesek-e további megelőző-, korlátozó teendők.

A tájékoztatás szerint minden munkavállaló tesztje negatív lett, illetve egyetlen ellátott sem rendelkezik sem tünettel, sem fertőzés gyanújával.

Az intézményvezető szerint arra a nemkívánt esetre felkészülve, ha a fertőzés gyanúja mégis felmerülne az intézményben akár ellátott, akár munkavállaló vonatkozásában, további tesztek beszerzése van folyamatban. A gyanús eseteket azonnal vizsgálni fogják, hogy az izoláció azonnal megtörténhessen. Ehhez az izolációs helyiségek kialakítása folyamatban van.

„Rendkívül nehézkes a védekezéshez szükséges felszerelések beszerzése. Egyrészt a folyamatos készlethiány, másrészt a 15-25-szörös beszerzési ár növekedés miatt. Köszönöm, hogy ezen a területen, ebben a nehéz időszakban Budakalász Város Önkormányzatával konstruktívan sikerül együttműködnünk” – írta a hivatalnak küldött levelében Lipterné Bierbaum Erika.

„Valamennyi munkavállalónk erőn felül teljesít, mindent megteszünk a ránk bízott idősek biztonságos ellátása érdekében. Remélhetem csupán, hogy sikeresek is maradunk”.

Az intézmény vezetője azt is elmondta, hogy a március 9-től folyamatosan bevezetett látogatási- és kijárási korlátozás, valamint a felvételei zárlat továbbra is érvényben van, a lakók pedig fegyelmezettek és együttműködőek, megértik a szükséges szigorításokat. Arról is beszámolt, hogy az intézmény dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a rájuk bízottak biztonságban érezzék magukat. Családtagjaikkal, ismerőseikkel lehetőségük van sűrűbben beszélni, akár videochat-es kapcsolatfelvételre is van lehetőség, ehhez is minden segítséget megadnak.

Forrás: budakalasz.hu

Kép: pixabay.com

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok