Idén dr. Tamási Györgyi, iskolaorvos kapta a Semmelweis-díjat

Idén dr. Tamási Györgyi, iskolaorvos kapta a Semmelweis-díjat

A lakosság érdekében orvosi tevékenységet végzők kimagasló egészségügyi teljesítményének elismerése, valamint személyes megbecsülése és további ösztönzése céljából Szentendre Város Önkormányzata, 2014-ben Szentendre Város Semmelweis-díjat alapított.

Az elismerést a képviselő-testület idén dr. Tamási Györgyi iskolaorvosnak ítélte. - tette közzé a szentendre.hu

A cikkben azt írják, hogy Kecskésné Sipos Andrea, a Szentendrei Gondozási Központ intézményvezetője megköszönte a szentendrei egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját és beszédében Semmelweis Ignácot, az „anyák megmentőjét” méltatta, aki „rendíthetetlen kitartása és megalkuvást nem ismerő hite igazságában” a mai napig örök példaképül szolgál számunkra.

"Dr. Tamási Györgyi egyetemi évei alatt dolgozott ápolónőként és mentőtisztként is, diákkörösként kipróbálta a kutatói munkát, de végül úgy döntött, hogy a gyakorlatot választja. 1978-ban szerzett általános orvosi diplomát, 1985-ben szakvizsgázott csecsemő- és gyermekgyógyászatból. 1990-ben Szentendrén járási gyermekorvos lett. Néhány év múlva ez a státusz megszűnt, ezért Csobánkán dolgozott 12 évig, s emellett Szentendre városában a középiskolák főállású iskolaorvosaként, ill. sportorvosként, később üzemorvosként is tevékenykedett. 2005-ben az Iskola-egyészségügyi Szolgálatot is a Gondozási Központhoz csatolták, ahol azóta is elkötelezetten végzi munkáját a város tanulóinak egészségmegőrzésében. Jelenleg tíz intézményben látja el az iskolaorvosi feladatokat, ami mintegy 4000 gyermekre vonatkozó prevenciós és járványügyi feladatokat jelent számára. Napi munkáit az iskolai védőnővel végzi, és aktívan közreműködik a jó munkahelyi közösség megtartásban. Bár már elérte a nyugdíjkorhatárt, továbbra is lelkesen látja el feladatát."

Forrás: szentendre.hu

FOTÓ: Bácsi Róbert László