loader
HOPT: az 5-11 éves gyermekek oltására készülnek

HOPT: az 5-11 éves gyermekek oltására készülnek

December 8-án megnyílt a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához is. Az első vakcinaszállítmány várhatóan jövő hét elején érkezik meg Magyarországra.  A gyermekek oltása a tervek szerint országosan december 15-étől indul.

Még nem tudni, hogy a szentendrei házi gyermekorvosokhoz mikor érkezik meg az 5-11 éves korosztálynak szánt Pfizer vakcina. Változatlanul sok a beteg a városban, de a koronavírus fertőzöttek száma – úgy tűnik – nem emelkedik. Az önkormányzat és az intézmények munkatársai között – egy-két esetet leszámítva – nincs koronavírusos beteg. A Helyi Operatív Törzs (HOPT) fő témája az 5–11 éves gyermekek oltásának szervezése volt. A HOPT ülését követő napon összesítették a gyermekorvosok a szülők oltás iránti kérelmét. Első körben a szentendrei gyermekorvosoknál összesen háromszáz gyermek oltását kérték.

A házi gyermekorvosok azt tervezik, hogy nagy létszámú oltási napot szerveznek, amiben a Szentendre Város Egészségügyi Intézményeinek segítségét kérik. Dublinszki-Boda Péter, a SZEI intézményvezetője elmondta, hogy szívesen segítenek a helyiség biztosításában és az oltás adminisztrációjában.

A szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt emailcímmel rögzíthetik a gyermeket az alábbi címen: https://vakcinainfo.gov.hu/ Egy emailcímről egy gyermeket lehet rögzíteni. A gyermekek oltására kijelölt kórházi oltópontokra az internetes időpontfoglalót néhány napon belül meg fogják nyitni - azok a szülők fognak tudni majd időpontot foglalni, akik érvényes regisztrációval rendelkeznek. Emellett a gyermekvakcinát igénylő házi gyermekorvosok is fognak kapni a vakcinaszállítmányból.

Forrás: szentendre.hu / koronavirus.gov

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok