loader
Fertőtlenítették a szentendrei Városházát, önkéntes karaténba vonult a polgármester

Fertőtlenítették a szentendrei Városházát, önkéntes karaténba vonult a polgármester

Szentendrén járt március 10-én az a marokkói miniszter, akiről kiderült hazatérve, hogy koronavírus-fertőzött. Abdelkader Amara még a Városháza dísztermében is megfordult.

Szentendre városvezetése a Facebook-on tette közzé, milyen rendkívüli intézkedésekről döntöttek, miután az önkormányzat illetékese március 14-ről 15-re virradóan elérte telefonon az ÁNTSZ ügyeletesét. A miniszteri delegációt egyébként a polgármesteri kabinet fogadta, és előadást tartottak a mobilgát beruházásról, majd lesétáltak a Dunakorzóra. A helyzetre való tekintettel rendkívüli intézkedésekről döntöttek.

A március 15-i koszorúzáson sem vett részt az alpolgármester, sem a polgármester, sem a kabinet és a hivatal azon tagjai, akik a marokkói delegáció fogadásán részt vettek. Továbbá mindazon személyek, akik a marokkói delegáció fogadásán és kalauzolásán részt vettek, március 15-től kezdve otthon maradnak, úgynevezett "önkéntes karanténban". Ez érvényes a polgármesterre is. De a Városháza dísztermét, a kilincseket, lépcsőt, valamint a női/férfi mellékhelyiséget március 16-án, hétfő hajnalban, még a hivatali munkaidő előtt fertőtlenítették.

Fülöp Zsolt polgármester 2020. március 15-én, 11 óra 17 perckor küldte ezt a levelet Vörös Józsefnek, aki a Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának a vezetője.

Tisztelt Hivatalvezető Úr!

Tegnap a késő esti órákban, a marokkói követség munkatársán keresztül értesültünk arról, hogy a március 10-én, kedden Szentendrén járt miniszteri delegáció egyik tagja, a marokkói közlekedési és vízügyi miniszter, Abdelkader Amara koronavírus (COVID-19) fertőzöttként járt hazánkban.

Ezt követően azonnal, 03.14-én, 23 óra 10 perckor a Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi osztálya felé telefonon megtettük a szükséges bejelentést, ám erre - bár ezt reggel külön telefonban is kértem –, eddig a percig semmilyen intézkedési javaslatot nem kaptunk írásban.

Tekintettel arra, hogy állampolgáraink egészségvédelme, biztonsága érdekében a lehető legkörültekintőbben, felelősen kívánunk eljárni és intézkedéseket tenni, valamint ezzel párhuzamosan, mindig és azonnal tájékoztatni kívánjuk őket az aktuális helyzetről, kérem, hogy az intézkedési javaslatot részünkre soron kívül megküldeni szíveskedjék!

Szeretném kérni továbbá, hogy tájékoztatása terjedjen ki arra is, hogy - az ilyenkor szükséges kockázatelemzést követően - mikorra kerül sor a lehatárolt érintetti körben, az egyébként indokolt gyorstesztek elvégzésére!

Mielőbbi gyors válaszát várva, köszönöm együttműködését,

Vigyázzunk egymásra!

Szentendre, 2020. március 15.

Fülöp Zsolt
polgármester

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok