loader
Felkészült az ellátórendszer a krízisidőszakra

Felkészült az ellátórendszer a krízisidőszakra

Kemény időszak következik a hajléktalanok életében, a hideg beköszöntével. November elsejétől országszerte elkezdődik a téli ellátási időszak a hajléktalanszállókon és más szolgáltató intézményekben.

A Pest Megyei Vöröskereszt Utcai Gondozó Szolgálata Szentendre, Pomáz és Budakalász környékén nyújt segítséget a rászorulóknak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiadta a Vörös Kód riasztást, melynek lényege, hogy a téli időszakban ha -10 fok alá csökken a hőmérséklet, akkor minden intézménybe - amely már felkészült szabad férőhellyel -, elhelyezhetőek azok a hajléktalanok, akiknek a hajléktalanszállók telítettsége miatt nem lenne hova menniük. A téli időszakban a központi, szentendrei menedékhelyen a 20 férőhelyet 26-ra bővítik.

Aki szeretne adományozni számukra, minden nap megteheti, délután 5 órától. Tóth Piroska, a szolgálat munkatársa a Szentendrei Médiaközpontnak elmondta, hogy eddig is rengeteg segítséget kaptak, mind a lakosságtól, mind a kollegáktól, de továbbra is várják a meleg ruhákat, takarókat, tartós élelmiszereket és más felajánlásokat. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok