loader
Égetési tilalom- rendkívüli közlemény

Égetési tilalom- rendkívüli közlemény

A járványhelyzet súlyosbodására való tekintettel Szentendre város polgármestere elrendeli az avar és egyéb kerti zöld hulladék égetési tilalmát a város egész területén.

A tilalom a szabadban való égetésre és a tüzelőberendezésekre is vonatkozik, tehát avarból és kerti hulladékból a veszélyhelyzet megszűnéséig tilos a tűzgyújtás!

Mindenkit arra kérünk, hogy vegye nagyon komolyan a rendelkezést. Tudjuk, hogy a koronavírus nagyon súlyos légzőszervi problémákat, légzési elégtelenséget, fulladást is okozhat, ezért fokozottan ügyelnünk kell arra, mit lélegzünk be.

A közelmúltban több kutatás is rámutatott, hogy a szennyezett levegő súlyosbítja a koronavírus hatását. Kiderült, hogy a vírus megtapad a fűtésből, közlekedésből és egyéb szennyező forrásból származó apró, finomszemcsés részecskék (PM) felületén, és így a fertőzésveszély is megnövekszik. Szakértők szerint minél szennyezettebb egy terület levegője, annál gyorsabban terjedt a vírus. Ezért a további károk megelőzése érdekében mindenképp indokoltnak tartjuk az tűzgyújtási tilalmat.

Sokan már eddig is odafigyeltek a zöldhulladék minél nagyobb részének komposztálására, ebben mindenki számára igyekeztünk segítséget nyújtani a városi komposztálási program keretein belül.

Kérjük a szentendrei lakosságot, hogy nagyon figyeljenek oda, milyen minőségű tüzelőanyaggal fűtenek, és szükség esetén figyelmeztessék szomszédaikat is a fokozott elővigyázatosságra.

Az égetési tilalom betartását mindannyiunk védelme érdekében fokozottan ellenőrizzük.

Vigyázzunk továbbra is nagyon egymásra!

 Forrás: szentendre.hu

 

 

 

 

 

 

(kép és közlemény forrása: szentendre.hu)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok