Egészségklub: Újabb történelmi előadást tartott Dr. Faragó Eszter

Egészségklub: Újabb történelmi előadást tartott Dr. Faragó Eszter

Újabb történelmi témájú előadást hallgathattak a budakalászi Egészségklub tagjai. Ezúttal Mária Terézia uralkodónőt és korát ismerhették meg jobban a klubtagok, az állandó előadótól, Dr. Faragó Esztertől.

Idén van a 300. évfordulója annak, hogy megszületett a Habsburg–Lotaringiai-ház „ősanyja”, a magyar és cseh királynő, és Lotaringiai Ferenccel kötött házassága révén 1745 és 1765 között a német-római császárné, Mária Terézia. A kerek évfordulónak tisztelegve, a budakalászi Egészségklub csütörtöki klubnapját a királynőnek szentelte, Dr. Faragó Eszter neveléskutató, a közösség egyik jól ismert előadója.

A szakértő előadásában nem kizárólag az uralkodónő cselekedeteiről és mozgalmas életútjáról beszélt. Tetteinek megértését szolgálta, hogy az adott társadalom mindennapjairól, politikai, gazdasági és tudományos környezetéről is szólt.

Legközelebb január 25-én, csütörtökön várják az érdeklődőket. Ekkor egy orvosi előadást hallgathat a közönség, László Orsolya audiológus a fülzúgásról fog beszélni, de kérdéseket is fel lehet majd neki tenni.

Címkék: