loader
Dr. Kaszás Anikó a 3-as körzet új háziorvosa

Dr. Kaszás Anikó a 3-as körzet új háziorvosa

Dr. Kaszás Anikó Budakalász új háziorvosa, aki Dr. Kiss Edinát váltotta a 3-as körzetben. A szabolcs megyei Tuzséron született, praxisát ezelőtt a Debrecen melletti Hajduszováton látta el, emellett hétvégenként ügyeletes háziorvosként is dolgozott a környéken Tahitótfalun, Pomázon és Szentendrén, így a környékbeliek ismerhetik.

Mivel már egészen kis korától kezdve tudta, hogy gyógyítani szeretne, középiskolai tanulmányai során is az orvosi pálya felé orientálódott: Budapesten érettségizett az „orvosképző” Apáczai Csere János Gimnáziumban, majd a Debreceni Egyetemen végezte el az orvosi egyetemet.

Két évig dolgozott a Debreceni klinikán, volt üzemorvos a debreceni Városi Egészségügyi Szolgálatnál, ahol a tanítónők és óvónők egészségi állapotát mérte fel. Két gyermeke született, majd a GyES után a Servier Hungária gyógyszerkutató cégnél dolgozott öt évet, onnan egy viszonylag éles váltással az országos mentőszolgálat debreceni sürgősségi osztályán volt sürgősségi, illetve mentőorvos (oxiológus) rezidens. Végül a háziorvosi szolgálat mellett döntött, mivel – mint mondja – itt közvetlenebb kapcsolata lehet a betegekkel és nagyobb szerepe a prevencióban.

 

Dr. Kiss Edina helyett tehát a 3-as körzetben Dr. Kaszás Anikó fogadja majd a betegeket.

 

 

 

Forrás: Budakalász.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok