loader
COVID szűrőbuszok Szentendrén és Pilisvörösváron

COVID szűrőbuszok Szentendrén és Pilisvörösváron

COVID-19 vizsgálatot végző szűrőbuszokat biztosítanak hamarosan Szentendrén és Pilisvörösváron, a polgármesterek együttműködésével – olvasható Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár Facebook oldalán.

Szentendrén 2020. december 16-án szerdán, 9 és 16 óra között áll rendelkezésre a busz, a 11-es főút és a Paprikabíró utca kereszteződése melletti buszparkolóban.

Pilisvörösváron 2020. december 11-én pénteken, 9 és 16 óra között a Bányató utca Kacsa-tó melletti területén várja a busz a tesztre érkezőket.

A helyszínen csak azok vehetik igénybe a tesztelési lehetőséget, akinek COVID-19 gyanús tüneteik miatt háziorvosuk elrendelte a szűrést, és a mentőszolgálat rendszerében is rögzítették a vizsgálatkérést. A betegek lehetőség szerint ne tömegközlekedéssel, hanem autóval érkezzenek a szűrőbuszhoz, és vigyék magukkal TAJ kártyájukat, valamint egyéb személyüket igazoló irataikat.

A szűrés során először orrnyálkahártyából vett mintával antigén gyorstesztet végeznek. Pozitív eredmény esetén megállapítják a fertőzöttséget, negatív esetben azonban PCR mintavételre is sor kerül.

A szűrőbuszok jelentősen meggyorsítják a tesztelés folyamatát a fertőzésgyanús pácienseknél. Az államtitkár asszony arra bíztatja a lakosságot, hogy éljenek a lehetőséggel.

 

forrás: Dr. Vitályos Eszter Facebook

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok