loader
Átmenetileg tilos fürödni a Postás strandon

Átmenetileg tilos fürödni a Postás strandon

Átmenetileg tilos fürödni a Postás strandon, mert a július 9. esőzés miatt a DMRV szerint szennyvíz ömlött a Dunába. A megfelelő vízminőség igazolása után ismét kinyit a strand. - Olvasható a szentendre.hu-n.

A július 9. esőzés miatt szennyvíz került a Dunába a Postás strandnál –  jelezte a DMRV Zrt. az önkormányzatnak pénteken a kora esti órákban, ezért a strandon átmenetileg fürdeni tilos. A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkatársai kihelyezték a tiltó táblákat.

Július 12-én, hétfőn megrendelik a vízmintavételi vizsgálatot, amit két alkalommal fognak elvégezni. Ha mindkét laboratóriumi eredmény megfelelőnek minősíti a vizet, akkor fogják ismét engedélyezni a fürdést. Ez várhatóan 10–14 nap.

A Postás strandot üzemeltető V8 uszoda munkatársai az együttműködő megértésüket előre is köszönik.

A DMRV jelzése után az alpolgármester azonnali helyszíni szemlét tartott a Bogdányi utcában és az RSZ1 kiömlőnél. Az RSZ1 kiömlőnél megvizsgálták a Dunába folyó vizet, de semmi nyoma nem volt szennyvíznek, sem szemrevételezés, sem szag alapján, holott a korábbi ilyen esetekben szembeötlő, egyértelmű jelei voltak ennek.

Július 10-én – amikor egy csepp eső sem esett a városban – kora délután, ismételten figyelmeztető értesítést kapott az önkormányzat a DMRV Zrt.-től, hogy az RSZ1 kiömlőnél szennyvíz folyik a Dunába. A DMRV Zrt. tájékoztatása szerint a regionális szennyvízelvezető rendszerrel kapcsolatos meghibásodás miatt lépett ismét működésbe az átemelő. A DMRV Zrt. jelenleg is dolgozik a hiba elhárításán.
Az önkormányzat azonnali helyszíni szemlét tartott az RSZ1-es kiömlőnél, ahol valóban érzékelhető jelei (szag és elszíneződés) vannak a szennyvíznek. 

Forrás: szentendre.hu

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok