loader
Szavazatszámláló bizottság

Szavazatszámláló bizottság

A Magyar Köztársaság Elnöke az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választását és az országos népszavazást 2022. április 3. napjára tűzte ki.

A Budakalászi Választási Iroda a választási szervként működő szavazatszámláló bizottságokba tagok, illetve póttagok jelentkezését várja.

A jelentkezők közül a választás napján résztvevő tagokat (póttagokat) Budakalász Város Önkormányzatának Képviselő-testülete választja meg.

A szavazatszámláló bizottságoknak (SZSZB) fontos szerepük van a választási eredmény megállapításban, a választások tisztaságának, törvényességének biztosításában, a pártatlanság érvényesítésben. Az SZSZB tagja köteles esküt, fogadalmat tenni és a Választási Iroda által szervezett oktatáson részt venni. A szavazás napján köteles a szavazás teljes időtartama alatt az adott szavazóhelyiségben jelen lenni, figyelemmel kísérni a szavazás menetét, ügyelni a szabályok betartására, részt venni a szavazatok megszámlálásában.

Tájékoztatjuk a jelentkezőket, hogy a szavazatszámláló bizottság választott tagjai munkájukért bruttó 50.000,-Ft tiszteletdíjban részesülnek. A választást követő napon munkahelyükön mentesülnek a napi munkavégzés alól a választási eljárásról 2013. évi XXXVI. törvény 15. § (1) és 19. § (2) bekezdésében foglaltak alapján.

A jelentkezéseket az erre rendszeresített jelentkezési lap kitöltésével és aláírásával az info@budakalasz.hu e-mail címre, vagy a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán személyesen (2011 Budakalász, Petőfi tér 1.) várjuk 2022. február 10. 12:00 óráig.

A Képviselő Testület a döntést 2022. február 23-ai testületi ülésén hozza meg.

 

 

forrás: budakalasz.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok