loader
Retróságok jótékonysági garázsvására

Retróságok jótékonysági garázsvására

Ha rajongója a régi tárgyaknak, vagy akad ilyen a szerettei között, akkor jó, ha tudja, hogy az adventi vasárnapokon 11 és 15 óra között a Retro Design Centerben Szentendrén a Rév utca 4-ben utcára árusító RETRÓSÁGOK JÓTÉKONYSÁGI GARÁZSVÁSÁRA lesz, amelynek bevételét erdélyi és kárpátaljai gyerekek megsegítésére szánjuk. Segítsünk együtt a rászoruló gyermekeken!

A szentendrei Retro Design Center kiállítása szeretné bemutatni azokat az örökül megmaradt tárgyakat, amelyek a 70-es 80-as években a legbecsesebbnek számítottak – sokaknak egy fél élet munkája volt például egy Trabant, Zaporozsec vagy Lada 1500-as, a jó bizonyítványért kaptunk Szputnyik kerékpárt, Riga mopedet vagy MK-25-ös magnót, robbanós TV-n néztük a VIT megnyitókat, Varia bútor került a szobánkba, gyűjtöttük a bélyeget és a szalvétákat – hogy csak néhányat említsünk a kiállításon szereplő tárgyak közül. Ezek a tárgyak ma már bemutatásra alkalmas ipartörténeti emlékek és ezt az örökséget ápolni kell és tisztázni kell a helyét a világban.

Ezek a tárgyak már kikoptak a mindennapi használatból, ahogy szép lassan a keleti népautók is eltűnnek az utakról. A kiállítás célja, hogy megmentse ezeket a tárgyakat a múlt homályában való elveszéstől és bemutassa azokat egykori használóiknak és a következő generációknak egyaránt. Kulturális örökségünk részei ezek is, amiket meg kell őriznünk.

(kép forrása: Retro Design Center Fb oldala)

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok