loader
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Szentendre Város Civil Szervezete díjban részesült október 23-án a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. A szentendrei székhelyű mentőszervezet vezetője, Balázs László stúdiónkban elárulta, igazán otthon érzik magukat a városban. Elmondása szerint önkénteseik lelkesen és elhivatottan segítik a szervezet tevékenységét, mindenki saját képességeihez és erőforrásaihoz mérten járulhat hozzá a munkához. Gyakran egy-egy feladatra olyan sokan jelentkeznek, hogy válogatnia kell a kollégák között.

Négylábúak is rendszeres résztvevői a mentéseknek, épületomlás, gázrobbanás, de leginkább erdőben eltűnt személyek keresése esetén. Többnyire juhász és vadászkutyákat foglalkoztatnak, számos versenyen szerepelnek velük. Idén azonban a járványhelyzet miatt sajnos elmaradtak nemzetközi rendezvényeik és a világbajnokság is.

Nemrégiben saját maguk újították fel bázisukat, melyet a közeljövőben ünnepélyes keretek között szeretnének átadni. Mindig szükségük van új felszerelésre, ezek beszerzéséhez minden támogatás nagy segítség számukra. Újonnan közösségi adománygyűjtéssel tudtak megvásárolni egy, a mentések során használt hidraulikus feszítővágót.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetőjével, Balázs Lászlóval készített teljes interjút az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.szentendre.media.hu/tv-szentendre/videok/a-het-embere/a-het-embere-balazs-laszlo-tv-szentendre-2020-11-02

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok