loader
Ne menjünk el egymás mellett!

Ne menjünk el egymás mellett!

 A pomázi körzeti megbízottak és a tűzoltók egy idős férfin segítettek, aki a lakásában elesett és nem tudott felállni.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Pomázi Rendőrőrs két körzeti megbízottja 2015. december 31-én 18 óra 30 perc körüli időben megjelent egy pomázi ingatlannál, mert onnan bejelentés érkezett, hogy egy egyedül élő idős férfit napok óta nem láttak a szomszédjai és félnek, hogy baja esett. A helyszínen már kint voltak a Pomázi Önkormányzat Önkéntes Tűzoltóság munkatársai.

A rendőrök többször kopogtattak és csengettek, azonban válasz nem érkezett annak ellenére, hogy a lakásban égett a villany. Mivel feltételezni lehetett, hogy a házban élő bácsi bajba jutott, ezért a tűzoltók átmásztak a kertkapun és a bejárati ajtón lévő ablakot betörték, majd a zárban lévő kulcsot elfordították.

A körzeti megbízottak ennek köszönhetően bejutottak a lakásba, ahol az egyik szobában a földön fekve megtalálták a 82 éves férfit, akin sérülések voltak láthatók.

A férfi a rendőröknek elmondta, hogy két nappal korábban a fürdőszobában megszédült és elesett, melynek következtében megütötte magát és nem tudott felállni. A sérülései ekkor keletkeztek.

Az időközben a helyszínre érkeztek a mentőszolgálat munkatársai, aki a férfit megvizsgálták és kórházba szállították.

 Az esettel kapcsolatban, valamint tekintettel a hideg időjárásra, a rendőrség kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett! Amennyiben tudomásukra jut, vagy ismernek olyan személyt, aki fűtetlen lakásban él, vagy a megszokott életvitelétől eltérően huzamosabb ideje nem látták ismerősüket, szomszédjukat, akkor értesítsék az illetékes hatóságokat. Kérjenek segítséget a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!
 

Szentendrei Rendőrkapitányság

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok