loader
MMA építészeti pályázat - Budakalász magja!

MMA építészeti pályázat - Budakalász magja!

Fiatal építész csoport nyerte a Magyar Művészeti Akadémia által kiírt Budakalász magja elnevezésű pályázatot, aminek eredményhirdetését hétfőn tartották a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban. 

27 pályamű érkezett arra a felhívásra, amit a Magyar Művészeti Akadémia írt ki fiatal építészeknek. A pályázat ezalkalommal a 2011-ben Budakalászon feltárt templomromot és környékét nevezte meg témának. Tablókkal és modellekkel nevezhettek a versenyzők, a beadott pályaműveknek nem kellett a megvalósíthatóságra törekedni. A zsűri tagja volt Ferencz István Kossuth-díjas építész, az MMA rendes tagja, a Bírálóbizottság társelnöke, Turi Attila Budakalász főépítésze, valamint Rogán László a város polgármestere. 

Nem a megvalósíthatóságon volt a hangsúly, szerettek volna új gondolatmeneteket, ötleteket látni a kiírók, amik a múlthoz, a történelemhez kapcsolódnak szorosan. Fontos, hogy elkezdődjön a beszélgetés a témáról és nem csak szakmai körökben. Három építész alkotja azt a csapatot, akik a pályázat első díját nyerték el budakalászi tervükkel.  

A pályázat nyertesei, Bajusz Csaba Ádám, Salacz Ádám, Vadász Balázs, második lett Bódi Gergely Gergő, a harmadik helyet Boholy Ildikó és Németh Máté párosa nyerte. A pályaműveket, maketteket egy hónapig láthatja a budakalászi és a városba érkező közönség a Faluházban.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok