loader
Megható pillanatok, sokat jelentő felajánlások

Megható pillanatok, sokat jelentő felajánlások

 

Még ezen a héten is várják a borsodi mélyszegénységben élők számára az adományokat a Faluházban. Minden várakozást felülmúló mennyiségű felajánlás érkezett az adománygyűjtési akció első hetében – olvasható a város hivatalos oldalán.

Február végén tették közzé a felhívást, miszerint lehetősége van minden budakalászinak két borsodi, mélyszegénységben élő falut adományokkal segíteni. A felhívás nemcsak a Dunakanyarban élőkhöz jutott el, hanem Budakesziről, Budafokról és Budapest belső kerületeiből is számos felajánlás érkezett az elmúlt napokban – adta hírül a www.budakalasz.hu.

„Az adakozás megindító momentumainak se szeri se száma, csak egyet hadd emeljünk ki, ami hozzánk is eljutott: egy idős hölgy két szatyor ruhával Budafokról, BKV-val felkerekedett, hogy elhozza adományát leadni a budakalászi Faluházba” – nyilatkozták a szervezők.

Az ehhez hasonló kisebb-nagyobb áldozatvállalásnak köszönhetően egy hét alatt a gyűjtött adomány mennyisége meghaladta a 22 köbmétert, melyet egy hátsó üléseitől ideiglenesen megszabadított mikrobusz és egy 18 köbméter befogadóképességű teherautó szállított le Kazincbarcikára – folytatják a honlapon. Az adakozók már az első héten sokak tettek azért, hogy a tervekből valóság legyen.

Köszönet érte elsősorban minden nagylelkű adományozónak és Budakalász Város Önkormányzatának, a Budakalászi Szent Ferenc Karitászcsoportnak, a budakalászi Faluház munkatársainak, a szállítósofőröknek, a Magyar Szalézi Rendtartománynak és a Kazincbarcika Szent Család templom karitászvezetőinek.

A gyűjtés folytatódik, a felajánlásokat március 13. és 17. között lehet leadni a Faluházban.

Forrás és fotó: www.budakalasz.hu

 

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok