Ezúttal a libahúsé és a libamájé lesz a főszerep Budakalász termelői piacán, a Mentáskertben november 9-én csütörtökön 14 órától – osztotta meg a Budakalász.hu. Szombaton lesz Márton-nap, aminek elmaradhatatlan része a libás menüsor. A piacon húst és húskészítményeket árusító gazda a Nagykáta és Jászberény közti Hajtáról hozza Budakalászra az árut. A Duna- Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 40 hektáros természetvédelmi területen mangalicát és duroc sertést, baromfit és a hízóbikát is tartanak. Az állatokat saját, jó minőségű takarmánnyal etetik, amit nem vegyszereznek, hanem szerves trágyát juttatnak ki a földekre. Nem használnak antibiotikumot, jószágaik rengeteg napfényt és sok törődést kapnak a gazdáktól és hat gyermeküktől, akik mind kiveszik a részüket a családi vállalkozásból – olvasható városunk hivatalos honlapján. A Mentáskertben friss baromfihúst, különböző füstölt húsokat, kolbászokat, szalámit, disznósajtot és többféle szalonnát árusítanak. Sokak kedvence a házi virsli hagyományos ízekkel és magas hústartalommal, ám Márton-nap előtt végre libát is kínálnak a Faluház hátsó udvarán holnap.
Forrás: budakalasz.hu
Fotó: Pixabay