loader
Közvilágítás már van, de a kormányhivatali vizsgálat még tart

Közvilágítás már van, de a kormányhivatali vizsgálat még tart

A Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztálya a Kálvária Lakópark építési engedélyétől eltérő útépítési tevékenység és engedély nélkül végzett út forgalomba helyezése miatt eljárást indított a NETRAX Építőipari Kft.-vel szemben. A hiányosságok miatt az önkormányzat a közterületeket a mai napig nem tudta átvenni, de az utakat (a jelenlegi munkaterületet) a lakók kényszerűségből használják.

Az ELMŰ tegnap felszerelte a Kálvária lakópark közvilágításának mérőóráját és – egy oszlop kivételével, amit az önkormányzat bejelentett – tegnap este már működött a közvilágítás.

Az adásvételi szerződésben 27 ingatlan szerepel és a beépítési tanulmányterv is 27 ház építését jelzi. A valóságban azonban 31 ház épült. A pályázati felhívás, amely része az önkormányzattal kötött szerződésnek, telkenként egy lakóház kialakításáról, a teljes terület 20 százalékának megfelelő közterületről, a teljes közműhálózat kiépítéséről és az elkészült közterületek ingyenes átadásáról szólt. Az útügyi hatóság a fennmaradási engedélyezési eljárás során azt vizsgálja, hogy az elkészült létesítmény megfelel-e a műszaki és közlekedésbiztonsági feltételeknek, illetve mennyiben tér el az építési engedélytől. Az eljárásban dönt arról, hogy a létesítmény fennmaradhat-e a jelenlegi állapotában.  

 

 

forrás: budakalasz.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok