loader
Januárban ezeken a napokon lesz zöldhulladék szállítás

Januárban ezeken a napokon lesz zöldhulladék szállítás

Budakalászon az I-es körzetben január 14-én és január 28-án, a II-es körzetben január 17-én és január 31-én szállítja el a házak elé kitett fenyőfákat a szolgáltató – ahogyan az a 2022-es hulladékszállítási naptárban is olvasható.

Az NHSZ Vértes és Vidéke felhívja a figyelmet, hogy a januári zöldhulladékgyűjtés során csak a díszektől mentes fenyőfákat tudja elszállítani. Kérjük, hogy a közterületekre csak a szállítási napokat megelőző napon tegyék majd ki a fenyőfákat!

 

Érdemes megfontolni:

Azoknak, akiknek kertjük van, a kidobás helyett érdemes újrahasznosítani a fenyőt. Elsőre talán ez furának tűnhet, pedig sok hasznos dologot készíthetünk az ünnepi fából. Íme néhány ötlet:

  • Használhatja az ágakat talajtakaráshoz. Vágja le a hosszú ágakat és takarja be velük például az évelő növények ágyásait. Ez különösen akkor hasznos, ha az évelők érzékenyek a fagyra.
  • Készítsen egy új komposztrakást. Az új komposzthalom legjobb alapja lehet a vékony ágak rétege, beleértve az örökzöld ágakat is. Ez enged egy kis légáramlást a halom alján, és az ágak idővel lebomlanak. Vágja össze a fenyő ágait, majd helyezze a komposztláda aljára. Ezután jöhetnek a konyhai maradékok, növények, levelek.
  • Egy másik hasznos megoldás a kertben: tegye bele az ágakat a mulcsba! Vágja kisebb darabokra az ágakat és szórja szét a kertben vagy az ágyásai között. Nem csak a talaj lesz érte hálás, ahogy szép lassan lebomlanak a fenyőágak, de érezhető még egy kis ideig a fa illata.
  • Darabolja fel és tegye el az ágakat. Majd a tavaszi veteményezéskor jusson eszébe, hogy a megásott lyukakba érdemes egy-két szál fenyőt elrejteni. A borsó például kifejezetten kedvelni fogja, ha fenyővel dúsított földbe vetjük el.

Forrás: hellovidek.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok