loader
Emlékeztető a városi díjak jelölési határidejére!

Emlékeztető a városi díjak jelölési határidejére!

Felhívjuk a tisztelt budakalászi lakosok figyelmét, hogy Budakalász Város Önkormányzat képviselő-testülete a „Budakalász Díszpolgára” és a „Budakalászért Emlékérem” elismerések jelöltjeire augusztus 31-ig várja a lakossági javaslatokat, jelöléseket.

„BUDAKALÁSZ DÍSZPOLGÁRA” díj

adományozható annak a személynek, aki a társadalom- és természettudományok, a sport és a kulturális élet, az irodalom, a művészetek (a népzene, a néptánc, a színház, a képző- és iparművészet, az építőművészet, a film- és fotóművészet, kortárs zene, tánc) terén magas színvonalon végzett alkotó tevékenységéért, a sport terén nyújtott kiemelkedő teljesítményével, a város sport, kulturális életének fejlődéséért végzett kiemelkedő tevékenységéért, a sport, a közművelődés területén maradandó értéket teremtett. Aki kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével mind a városon belül, mind pedig országosan, vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a település jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

„BUDAKALÁSZÉRT EMLÉKÉREM” díj

adományozható azon személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek, akik, vagy amelyek a város fejlesztésében, a társadalmi, egészségügyi, szociális, sport, kulturális és gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a település értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el. 

A kitöltött jelölőlapokat az info@budakalasz.hu vagy a Budakalász Város Önkormányzata, 2011 Budakalász, Petőfi tér 1. címekre 2021. augusztus 31-ig várjuk.

A díjak átadására ősszel, az október 23-i városi ünnepségen kerül sor.

Tavaly a városi díjak odaítélésekor a képviselő-testület 9 igen és 3 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy a „Budakalász Díszpolgára” kitüntetést a 2012-ben elhunyt legendás budakalászi polgármesternek, Parlagi Endrének adományozza; a „Budakalászért Emlékérmet” pedig Lázár István, a BMSE önkéntes segítője kapta.

2020. október 23-án Lázár István a Budakalászért Emlékérmet; a „Budakalász Díszpolgára” kitüntetést pedig Parlagi Endre özvegye, Verebes Erika vethette át.

 

Forrás: https://www.budakalasz.hu/

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok