loader
Elöntötte a víz a Szent Márton Ifjúsági Karitász épületét

Elöntötte a víz a Szent Márton Ifjúsági Karitász épületét

Háromszor öntötte el az víz a Szent Márton Ifjúsági Karitász épületét a június végi intenzív esőzések idején. A Szentendrei Szent Erzsébet Karitász Közösség épületébe két hét alatt, egymást követő napokon ömlött be a víz, amelyet a csatornarendszer már nem tudott elvezetni. A helyreállítások és a karbantartási munkálatok azóta is tartanak.

Néhány nap szünet volt a három alkalom között, amikor elöntötte a víz a Szent Márton Ifjúsági Káritasz épületét, a Bogdányi út 13. szám alatt. A hirtelen lezúduló eső miatt a víz elvezetése ellehetetlenedett. Az első esőzés június végén okozott kárt az épületben. A legmagasabb ponton 30 cm magasan állt a víz a négy helyiségből álló épületben.

A tisztításban önkéntesek, a Karitasz tagjai, valamint cserkészek segédkeztek. Az apró helyreállítások még hátra vannak.

Első alkalommal a nyílászárókhoz felállított homokzsákokkal igyekeztek megakadályozni a víz további betörését, azonban ettől függetlenül második alkalommal ismét víz zúdult az épületbe. A Szent Márton Ifjúsági Karitász épületét a Közösség tagjai szakmai megbeszélések alkalmával használják ki, valamint nehéz sorsú szentendrei fiatalok számára tartanak itt nyári foglalkozásokat.

Három éve tartanak itt szabadidős tevékenységeket általános iskolások és középiskolások számára. A jövőben más jellegű programok szervezését is tervezik a Szentendrei Szent Erzsébet Karitász Közösség tagjai.  

A megszokott délutáni foglalkozások szeptembertől folytatódnak a Szent Márton Ifjúsági Káritasz épületében a hátrányos helyzetű szentendrei fiatalok számára. A programok széles korosztály számára szólnak, a közösségbe becsatlakozni vágyó gyermekek jelentkezését várják.

 

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok