loader
Budakalász nem támogatja a területére tervezett filmstúdió-projekt megvalósítását

Budakalász nem támogatja a területére tervezett filmstúdió-projekt megvalósítását

Budakalász Város Önkormányzata a 2021. augusztus 2-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy nem támogatja a város külterületére tervezett óriásberuházást és nem kezd tárgyalásokat a Market Asset Management Zrt.-vel az építkezés megindításához szükséges településrendezési szerződés megkötéséről, az építési jogok megadásáról.

A Market Asset Management Zrt. áprilisban egy filmstúdió építésének tervével kereste meg Budakalász vezetését. A város külterületén kiszemelt helyszín a Gyógynövénykutató Intézet és a METRO áruház mögött fekszik, a tulajdonosa a GYNK Ingat­lanfejlesztő Zrt. Az eladási szándékot ugyan nem, de a hasznosítás lehetőségeit a helyi építési szabályokon keresztül tudja befolyásolni az Önkormányzat.

A tervezett beruházás értékelésébe és a közösségi érdekek megfogalmazásába az önkormányzat az építész és tájépítész szakemberek mellett a helyi civil szervezeteket is bevonta, majd a lakosság tájékoztatása és a Budakalászon élők véleményének kikérése után hozott döntést. A koncepció bemutatásában a Market Asset Management mindvégig korrekt partner volt. Több civil aláírásgyűjtés is indult a beruházás ellen, de a közvéleménykutatás végén döntetlenközeli lakossági véleményt jeleztek a felmérések.

A 2011 Környezet és Értékvédő Egyesület tagjaiból álló képviselő-testületi többség és a Fidesz frakció jelenlévő képviselői egyhangúlag nem támogatták a 26 hektáros mezőgazdasági terület átminősítését és beépítését. Mivel civil egyesület vezeti a várost, nem volt együttszavazási kényszer, az önkormányzati képviselők a lelkiismeretükre hallgatva hozták meg a Budakalász jövőjét nagyban befolyásoló döntést.

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok