loader
A korábbi tagok lemondtak, megújul a Budakalászért Közalapítvány

A korábbi tagok lemondtak, megújul a Budakalászért Közalapítvány

Budakalász közel harminc évvel ezelőtt létrehozott közhasznú alapítványa teljesen megújul. Az őszi önkormányzati választások eredménye után Kroó József, a Budakalászért Közalapítvány elnöke felajánlotta lemondását, melyet a polgármester, dr. Göbl Richárd elfogadott. A kuratórium és az ellenőrző szervezet korábbi tagjai a napokban ugyancsak lemondtak megbízatásukról.

A tervek szerint nem csak az önkormányzat által adott pénzekből működnének az arra érdemes kezdeményezések, hanem cégek, magánszemélyek megkeresésével külső forrásokat is bevonnának a közhasznú munkába, és motorja lenne a helyi közösségi élet megújulásának.

A polgármester az alapító képviseletében a kuratórium elnökének dr. Deutsch Norbert orvos-menedzsert, a kuratórium további tagjainak Andrejszki Judit előadóművészt, Kamp Alfréd tanár, oktatási szakembert, Köves Ferenc szociális munkás, mentálhigiéniás szakembert és dr. Szabó Zsuzsanna fodrász, etnográfust kérte fel. A Felügyelő Bizottság vezetésére dr. Csink Lóránt jogászt, a munkában való részvételre pedig Bors Katalint és Borsos Zsoltot kérte fel a polgármester. A felkérést mindannyian elfogadták. A testületi tagok hivatásukban és a helyi közéletben egyaránt ismert és elismert budakalászi polgárok, alapítványi feladataikat mindannyian társadalmi megbízatásban látják majd el.

A Budakalászért Közalapítvány megújítása az új városvezetés munkába állása kezdetétől napirenden volt. A város bevételeit érintő központi elvonások, illetve a járvány okozta krízis azonban felgyorsította a munkát.

 

 

 

 

 

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok