loader
Szárportré:  Forgács Gábor  - Beavatás

Szárportré: Forgács Gábor - Beavatás

Forgács Gábor: "Annak idején betettek egy Koós Express show-ba. Vittem a dalaimat, a gitáromat, de mondta Koós Jani, hogy ez kevés. Kellene valami kis vicces, vagy humoros dolog. Ekkor írtam egy jelenetet, amit addig soha nem csináltam - ott derült ki, hogy tudok jelenetet írni.

 A Sztárportréban minden héten másik közéletiszemélyt láthatnak, mostani vendégünk Forgács Gábor. Tulajdonképpen neki köszönhetem, hogy átálltam a humoros oldalra, mert ő belevitt engem ebbe. 

A jelenet arról szólt, hogy én nagyon hálás vagyok neki, hogy betett engem ebbe a műsorba, és hálából megtanítom őt jódlizni. Ő pedig nem akar megtanulni jódlizni egyáltalán, viszont ha egy kis készpénzt adnék, annak jobban örülne... Ebből sikerült csinálnunk egy olyan jelenetet, ami pazar siker volt. Onnantól beavatottja lettem a humornak, és az előadó-művészetnek." A jódlitól a humorig: Forgács Gábor eredetileg jódli számokkal lett ismert. Önálló estjein, ha kérik, a mai napig előad jódli számokat is. "A jódli eredetileg nem éneklési stílusnak készült, hanem kommunikációs eszköz volt, például a hegyek között így beszélgettek egymással. Megállapodtak abban, hogy melyik trilla mit jelent, és alkalmazták. Azután bekerült a népdal világba, mint éneklési stílus is."

A Sztárportréban Forgács Gábort hallhatják jódlizni!

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok