loader
Több mint 200 résztvevője volt a V8 Kupának

Több mint 200 résztvevője volt a V8 Kupának

Ötödik alkalommal rendezte meg a VizesNyolcas Uszoda és Szabadidőközpont a V-8 Kupa Integrált Úszóversenyt. A rendezvény hivatalos megnyitója november 15-én szombaton volt.

A két napos versenyre 2-18 éves kor közötti ép és fogyatékkal élő fiatalok, valamint szeniorok (19-99 éves korig) jelentkezhettek. Mivel a V8 Kupa egy amatőr úszóverseny, ezért úszás sportágban igazolt versenyzők nem nevezhettek. Minden versenyző maximum 2 versenyszámban indulhatott. Balog Zoltán, a V8 Uszoda és Szabadidőközpont ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta:

„Összesen 223-an neveztek a versenyre. Mivel egy gyerek több versenyszámban is elindulhatott, így majdnem 500-szor fújtuk meg a rajtsípot. 42 különböző versenyszámban indultak, több futamban a résztvevők. A versenynek már olyan híre van, hogy nemcsak Szentendréről, hanem távolabbi településekről pl. Veresegyházáról is érkeztek versenyzők.”

A verseny a létesítmény fedett, 33 m-es, 8 pályás, feszített víztükrű medencéjében és a tanmedencében került megrendezésre. Az indulók több kategóriában állhattak dobogóra.

Fogyatékkal élők számára - igazolás felmutatásával - a részvétel ingyenes volt. Minden kategóriában az 1-3. helyezett érmet, a többi versenyző oklevelet, a csapatverseny (pontverseny) győztese pedig vándorkupát kapott.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok