loader
Szentendrei úszó is van a XX. Szervátültetettek Világjátékán.

Szentendrei úszó is van a XX. Szervátültetettek Világjátékán.

„A teljesen egészséges sportolókkal szemben, mi nehezebb helyzetben vagyunk… Mégsem panaszkodunk, és nem is látszik rajtunk, de mi mások vagyunk. Más szerveivel élünk és küzdünk, elsősorban az egészségünkért, életünkért. Most lehetőségünk nyílt arra, hogy hazánkat és városunkat, Szentendrét képviseljük egy világeseményen.”

2015-ben Argentína ad otthont a XX. Szervátültetettek Világjátékának. A magyar válogatott tagjai augusztus 14-én tettek esküt a Magyar Sport Házában, a fogadalomtétel szövegét Gyurkó Alexandra úszó mondta el.

Az argentínai Mar del Platában augusztus 23. és 30. között sorra kerülő játékokon 60 ország 1500 sportolója vesz részt, a magyarok nyolc sportágban – asztaliteniszben, atlétikában, bowlingban, petanque-ban, teniszben, tollaslabdában, úszásban és röplabdában – 31 versenyzővel és tíz kísérővel képviseltetik magukat. Úszás sportágban a magyar csapat tagja a szentendrei Jeszenkovits Judit, és edzője, Mihály Norbert (Norbi bácsi).

Magyarország a szervátültetettek világjátékán 1999 óta mindig az első öt között végzett a nemzetek pontversenyében. Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke úgy nyilatkozott: atlétikában és úszásban több világcsúcsot vár a magyar versenyzőktől. Megjegyezte: a kiutazók mind éremesélyesek.

A magyar indulók közül 22 vese-, négy máj-, három csontvelő-, egy-egy versenyző pedig vese-, máj-, illetve szívátültetett.

Két évvel ezelőtt a dél-afrikai Durbanben Magyarország 48 sportolóval vett részt a szervátültetettek világjátékán, melyen 38 arany-, 19 ezüst- és 26 bronzérmet nyert, ezzel a 49 ország között a negyedik helyen végzett.

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok