loader
Elismeréseket adtak át az idei katonai világjátékok magyar sportolóinak

Elismeréseket adtak át az idei katonai világjátékok magyar sportolóinak

Elismeréseket vehettek át az októberben tartott 7. CISM katonai világjátékok magyar katonasportolói csütörtökön Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

A Magyar Honvédség sportolói fontos szerepet töltenek be a honvédség és a társadalom kapcsolatának ápolásában, hiszen megmutatják a Magyar Honvédség összetartó erejét és példaként szolgálnak - fogalmazott ünnepi köszöntőjében Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

Hozzátette, a világjátékok katonasportolói mind az egyetemes sport élvonalába tartozó versenyzők, illetve úgy fogalmazott, minden országban fontosnak tartják a sportolók, hogy a katonai szolgálattal is részt vegyenek a haza szolgálatában, hogy példát mutassanak a fiataloknak életmódjukkal, kitartásukkal, hazaszeretetükkel.

Korom Ferenc kitért arra is, hogy a CISM jelmondata "Barátság a sporton keresztül", de a sporton keresztül nemcsak barátságok köttetnek: a bajtársiasság, a csapatszellem, a fegyelem és a kitartás ugyanolyan alapelve a sportnak, mint a katonai létnek.

Az első katonai világjátékokat 1995-ben rendezték meg Rómában, az idei hetediknek pedig a kínai Vuhan adott otthont október 15. és 30. között. A katonák olimpiájának is nevezett sporttalálkozón 32 sportágban 109 ország mintegy nyolcezer versenyzője vett részt. Magyarországot 54 sportoló képviselte, akik egy arany-, három ezüst- és három bronzéremmel tértek haza, és ezzel a 25. helyen végeztek.

forrás: mti.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok