loader
Postázzák az értesítőket

Postázzák az értesítőket

Már postázzák a 2014-es országgyűlési választás értesítőit. A jogszabályok szerint az értesítőket február 17-ig minden választópolgárnak meg kell kapnia. Az új választási törvény miatt számos módosítással kell számolni, ezúttal kopogtatócédulák sem lesznek.

A hét elején kezdték el kiküldeni azokat az értesítőket, melyekben a választási iroda tájékoztatja a választókat a szavazóköri névjegyzékbe vételről. Legkésőbb jövő hét hétfőig mindenkinek meg kell kapnia az értesítést, hiszen ebből lehet majd tájékozódni, hogy ki-ki melyik választókörben adhatja le a voksát az április 6-ai választáson.

A korábbi eljárásokban megszokott ajánlószelvényt, illetve kopogtatócédulát megszűntették, helyébe ajánlóív lép. Ezek az ívek az Országos Egyéni Választókerületi Irodáktól igényelhetőek. Az íven nem csupán egy jelöltnek adhatja aláírását valaki, hanem akár az összes indulót támogathatja aláírásával. Kétszer aláírni ugyanazon jelöltet azonban tilos. A jelölté váláshoz 500 érvényes szavazatot kell összegyűjteni. Szentendrén kedd délelőttig 10 szervezet jelezte igényét ajánlóívekre.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok