loader
Üzenet Táncszínház Szentendrén!

Üzenet Táncszínház Szentendrén!

Az Országos bűn- és baleset-megelőzési programsorozat keretein belül Pest Megyében először Szentendre adott helyszínt a prevenciós előadásnak a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset megelőzési Bizottsága és a Szentendrei Rendőrkapitányság szervezésében, a New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapata közreműködésével január 23-án, kedden.

Szerkesztőségünknek elsőként Kovács László, a Szentendrei Rendőrkapitányság ezredese beszélt arról, hogy ez a rendezvény pontosan milyen célt szolgál. A szervezők számára a megszólítani kívánt célközönség szinte egyértelmű volt, a tinédzser korosztály.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színháztermében tartott rendezvényt dr. Mihály István rendőr dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg. A táncos előadások a családon belüli erőszak, a bántalmazás, a kiközösítés, az erőszak, a drog- és alkoholfogyasztás, a személytelen világ, a láthatóság és a közúti balesetek kérdésköreit mutatták be. A kiemelt témákat a tánc művészetén keresztül keltette életre a színpadon a szolnoki New Step Táncszínház. 

Az első téma a családon belüli erőszak és a kirekesztés témáját dolgozta fel. Az előadáson több ízben elhangzott: a családon belüli erőszak, nem magánügy! - mondta az egyik azakértő. Takács Anna, r. százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadója kitért a három, legfőbb bántalmazási formára. A testi és a lelki erőszak mellet többek számára meglepő módon, az elhanyagolást is közéjük sorolta.

A virtuális tér nem megfelelő használatáról és annak veszélyeiről, dr. Ménkű Szilvia r. alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője szólalt fel. Ezt követte a drog, alkoholfogyasztás témaköre, melyben dr. Kosztya Sándor, a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Általános Igazságügyi Szakértői Igazgatóság Orvos szakértői Intézet igazgatója, volt a jelenlevők segítségére.

A láthatóság témakörével kapcsolatban dr. Juhász János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának egyetemi docense, a Pest Megyei Baleset megelőzési Bizottság Koordinációs Testületének tagja adott bővebb tájékoztatást. A rendezvényt egy különleges finálé tánc zárta.

 

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok