loader
Okoseszközök az idősek szolgálatában  - folytatódtak a Szenior Képzések

Okoseszközök az idősek szolgálatában - folytatódtak a Szenior Képzések

Mindennapokat érintő kérdésekre fókuszált a Szentendrei Szenior Akadémia következő programja szerdán, amikor az okoseszközök haszálatára, az esetleges veszélyekre hívta fel az idősek figyelmét, Lévai István egyetemi tanár.

Alapfogalmak, bitek, byte-ok, GB-ok, operációs rendszerek, amikkel megismerkedhettek a Szentendrei Szenior Akadémia hallgatói szerdán, a Városházán. Fontos az idősek tájékoztatása, fejlesztése, megismertetése a technikai vívmányokkal, amiknek használatával, a generációk közötti távolságok is könnyebben áthidalhatók. Legutóbb, Lévai István egyetemi tanár tartott előadást, aminek segítségével az informatika nyelve értehtővé vált minden hallgatónak. Hatalmas mennyiségű adat áramlik folyamatosan az okoseszközök segítségével a világhálón. De tudjuk-e, hogy mit jelent az okoseszközök fogalma, ez is kiderűlt az előadásból. Minden készüléket, ami képes  kacsolatba lépni a világhálóval, okosnak nevezünk. Az internethasználatra alkalmas készülékek biztonságos használatáról is kaptak információkat a jelenlévők.

Sok értékes információt kaptak a hallagatók a legutóbbi Szeniorok Akadémiájának előadásán, amit a mindennapokba is be tudnak építeni az idősek. Idén ez volt az utolsó alkalom, de jövőre újabb érdekes témákkal várnak mindenkit a szervezők.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok